White Jade River      
mei 2018      


Het is een prettige mode geworden om bepaalde gebeurtenissen uit de geschiedenis te verbinden met andere evenementen uit zo'n jaar, of het nu om popcultuur (Hey Jude) gaat of over het eerste rondje rond de maan. De Valley of the Temples Memorial Park had '68 er bij kunnen vermelden als het jaar van de studenten-opstanden in Europa, maar dat is een heel eind verwijderd van het Hawai'i waar een kopie van de Phoenix Hall van de Bjodo-in (schrijf: Byodo-In) in 1968 de eerste bezoekers ontving. Het is een 50%-schaal van het origineel in Japan.
Wie de eerste japanse emigranten waren die het geld bijeenbrachten voor de bouw van deze "non-denominational" tempel in Kane-ohe is niet bekend, maar, gezien het feit dat het gebouw op een begraafplaats of crematorium staat, moeten we aannemen dat het een uitvaartondernemer is geweest.

De koreaanse Zen Buddhist Temple in Ann Arbor krijgt geen "verdeelpunt" van "medicinale marijuana" als buur. Dat heeft de plaatselijke commissie ruimtelijke ordening op 3 april met 8 tegen 0 besloten.
De Zen Buddhist Temple behoort tot de Jogye Orde uit Korea. Zoekend naar een lineage stuiten we op informatie over de Pomo-sa, de thuishaven van de leraar ("vader") en oud-leraar ("grootvader") van de monnik in Ann Arbor.
Amerika. Mahāyana

Terug naar de voorpagina

naar het White Jade River-blog

Words in picture-blogNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.