White Jade River      
december 2018      


Persbureau AFP bracht dit bericht op 23 november, zonder overigens in te gaan op eventuele criteria waaraan haatpraat moet voldoen wil het haatpraat zijn.
Dat er in mei een aantal kerken in vlammen is opgegaan was groter nieuws dan de berichten vanaf Sumatra (Atjeh) waar kerken en tempels gesloten moesten worden omdat hun vestiging niet de duim omhoog kreeg van een zeker percentage van de omwonenden, moslims.

Er is hier in de afgelopen jaren al eens gemeld hoe op het eiland Penang doodsbange, en graatmagere, tot het christendom bekeerde Atjehers landden. Ze waren op de vlucht voor vervolging, en werden een paar uur na aankomst al weer op de boot terug naar Atjeh gezet. We willen niet weten wat er na aankomst met hen gebeurd is.
Op Sumatra (Atjeh), en Java (Surabaya en Jakarta) was er in de afgelopen twee jaren sprake van brandstichting in boeddhistische tempels. In een recent herhaalde documentaire uit 2014, "van Indië tot Indonesië", over twee indonesische schrijvers/dichters, Sitor Situmórang en Pramúdya Anánta Toer, die zich in hun jeugd hadden aangesloten bij de nationalistische beweging van Soekarno, sprak Sitor zich met spijt uit over de radikalisering van de moslim-bevolking, een zaak, zo zei hij, die zo in tegenspraak is met de nationale cultuur.
Indonesië

Terug naar pagina 20

Terug naar de voorpagina

naar het White Jade River-blog

Words in picture-blogNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.