White Jade River      
mei 2018      


Aan het eind van een drie maanden durende meditatie-retraite door de nonnen (bhikkhuni), novices (samanéri), en postulanten, kwam het bericht dat een zen-professional, Ven. Djakoe-čn Konin Cardénas, op 12 mei samaneri zal worden in de theravāda-traditie. De wijding die uitgaat van de Alóka Vihára in Californië gaat, net als bij voorgaande gelegenheden, plaatsvinden in de Buddhi Vihāra in Santa Clara, een monniken-verblijf met bewoners en bestuursleden uit verschillende zuid-aziatische landen. Deze wijding betekent dat Jakuen, zie de foto, van traditie verandert. Zoiets gebeurt maar heel weinig.
Op diezelfde dag gaat een andere non, nu een novice uit de Karňena Buddhist Vihāra, gevestigd in Mountain View, Californië, over tot het volledig gewijd zijn. Ze is dan niet langer samanéri Tsjieta-nŕnda maar bhikkhuni Cittananda (zo wordt de dharma-naam geschreven).
Jakuen gaat in de Aloka Vihāra haar intrek nemen; Cittananda blijft in Mountain View, een andere vestiging van theravāda bhikkhuni.
Dit is opvallend nieuws na zo'n drie maanden radiostilte — en na twee enorme bosbranden in 2017/18 in Californië waar toch ook supporters van alle drie de vestigingen last van moeten hebben gehad.
Theravāda in Amerika

Terug naar de theravāda-pagina

Terug naar de voorpagina

naar het White Jade River-blog

Words in picture-blogNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.