White Jade River      
mei 2019      


■ Tijdens een interview ter gelegenheid van het Bharat-festival (in 2018) maakte Dr. Subramanian Swamy de opmerking dat India "het enige land ooit is geweest dan niet heeft gesteld dat de wereld plat was." De spreker is voorzitter van de BJP-partij hetgeen hem voor de meeste westerlingen verdacht maakt; zij geven de voorkeur aan de Congress Partij, die van Gandhi, van de vorige voorzitter van italiaanse komaf, en van een discours dat meer lijkt op de seculiere bevrijdingstheologie van het westen.
verder

Devdutt Pattanaik lijkt niet bij alle landgenoten-indologen, met name Nityanand Misra, gewaardeerd te worden; het lijkt er op dat ze zijn werk over de Sanskrit-cultuur van zijn land te zeer interpreteert tegen de achtergrond van de paradigmas van vandaag.
verder

■ Aan de parlementsverkiezingen in India die een hele maand in beslag nemen, en in de tweede week van april van start gingen, nemen in de deelstaat Arunachal Pradesh twee monialen deel: en zekere Thupten Kunphen voor de Congress-partij, en Lobsang Gyatso voor de dJánata Dal. Beide mannen zijn van tibetaanse komaf.Nieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.