White Jade River      
mei 2018      


In augustus 2017 werd een sikh-heiligdom, een goer-dwÓra (schrijf gurdwara), dat aan de boorden van een meer staat dat sinds de 16de eeuw de guru-dongmÓr wordt genoemd, omgeturnd tot een tempel in een van de Himalaya boeddhistische tradities. Rabi Baner-djii schrijft er over in een recente uitgave van The Week.
verder

Pas tegen het eind van Dev Raj's artikel in The Telegraph of India lezen we hoe de vork in de steel zit, wat die "planken" uit de stenen binnen-omheining op het Mahābodhi-tempelterrein betreft.
verder

Het zou hier niet vermeld worden ware het niet dat de Southern India Buddhist vihāra in januari 2018 van start ging met een ceremonie waarbij deelnemers uit 40 landen aanwezig waren.
TwoCircles.net meldde op 18 april dat deze tempel, die in de Ambedkar-stroming staat, het zonder het respect van het niet-dalit-deel van de bevolking in Perambur, Tamil Nadu moet doen. Volgens Ira Anbazhagan waren een paar dike nekken de tempel tijdens een eredienst binnengedrongen en balkten dat het gebouw op "bezet land" stond, waarop ze begonnen de zaak "op te meten".
Daar kunnen we ons alles bij voorstellen.Nieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.