White Jade River      
november 2018      


Mogelijk als een proefproject gaat een boeddhistische organisatie onder leiding van "Mahashweta Maharthi" bij de in 1969 gebouwde "Peace pagoda" op de Ratnagiri-heuvel voorzien worden van een e-faciliteit waarbij de bezoekers electronisch kunnen betalen voor een toegangskaartje, en van afstand kunnen "bidden", schrijft de Times of India.
verder

De deelstaat Kérala heeft zijn eerste boeddhistische tempeltje sinds de verdrijving van boeddhisme uit het zuiden.
Het gebouwtje wordt beheerd door tibetanen die hun opleiding hebben gehad in Bylakuppe in Karnátaka. Dat betekent dat zuid-India zijn traditionele opvattingen van boeddhisme niet terug krijgt, maar iets nieuws krijgt aangeboden.

Een districtsgerechtshof in Chennai is op z'n strepen gaan staan. De Times of India liet rond 18 oktober weten dat een zekere Victor Joseph J., niet van oorsprong tot een van de etniciteiten behorend waar het etiket kaste op geplakt kan worden, geen identiteitskaartje krijgt waarop hij "Buddhist Adi Dravidar" genoemd wordt, een aanduiding die in principe onderandere recht geeft op een studieplaats aan de universiteit, binnen een numerus clausus-systeem.
verder

Nu wel genoegzaam bekend is dat er in de plaats Ajódja strijd is om een terrein waar ooit een boeddhistische tempel stond, op de ruďnes waarvan een hindutempel werd gebouwd, op de ruďnes waarvan een moskee werd gebouwd, en dat dit tussen de hindus en moslims te lande voor ernstige spanningen zorgt, kunnen we meteen door naar de Lagerhuisverkiezingen in 2019.
verderNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.