White Jade River      
juni 2018      


Mme Jeannot heeft een zekere faam behaald in populaire tv-series zoals "Paul et Virginie".
Na enig zoeken vinden we dat Véronique op enig moment leerlinge is geworden van de in Frankrijk (pas nu) zeer omstreden Sogyàl, hoewel ze ook een of meer ontmoetingen heeft gehad met de Dalai Lama, waar ze in gloeiende bewoordingen over spreekt.
Véronique blijkt overigens nog het meest épris te zijn van de werken van Khalil Gibràn, Frans-Libanees Maroniet, auteur die deel uitmaakte van de "Romantic movement", zoals een van de bronnen dat stelt, en met een direct lijn naar het soefisme.
Mme Jeannot werd als niet meer zo erg gewenste boeddhiste voorafgegaan door een andere dame die in een team van twee personen werkte aan een tv-onderzoeksprogramma. Deze dame meldde niet alleen boeddhist te zijn geworden, maar meende dit ook in kleding, haardracht, en afwezigheid van make-up t.b.v. de uitzendingen te moeten uiten. Uiteindelijk stapte ze na kritiek te hebben ontvangen zelf op, en voor zover we weten heeft ze officieel de kleding van de tibetaanse ani opgenomen en verblijft als full-prof nu ergens in een Himalaya-setting, in eigen land of elders.
Wat betreft het moeten voldoen aan verwachtingen ten aanzien van het uiterlijk viel onlangs een filmfragment uit Mme Jeannot's land op. Tijdens het zappen bleef nog net één scène in beeld: de in burger geklede boevenvanger tegen zijn eveneens in burger geklede vrouwelijke partner: — Waarom heb je vandaag geen make-up op? Antwoord: — Heb je daar problemen mee?
De scenarist had hier een conventionele opvatting vertolkt die eigen is aan de westelijke helft van de aarde (met uitzondering van de oorspronkelijke volkeren zoals de Amerindianen). Elders zouden we een dergelijk gespreksonderwerp niet of minder aantreffen.
Véronique Jeannot

Terug naar de Himalaya-pagina

Terug naar de voorpagina

naar het White Jade River-blog

Words in picture-blogNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.