White Jade River      
augustus 2018      


(foto) In de mangroves langs de kust van India kwamen begin juli de eerste reigers aan om daar het broedseizoen door te brengen.

Frankrijk, althans de franse Senaat, heeft eigener beweging een oud verbod weer in ere hersteld op het gebruik van pesticiden die vergelijkbaar zijn met neonicotinoïden, de stof waarmee zaaizaden worden "gecoat" om vraat door muizen, insecten, en vogels tegen te gaan. Senateur Pierre Médevielle deed deze mededeling tijdens een Senaatsbijeenkomst op 3 juli. Daarmee lijkt Frankrijk niet vooraf aan de EU gevraagd te hebben of 't goed is — en daarmee wordt het, wanneer het verbod van kracht wordt, zinvol advies in te winnen bij ecologische boeren die dergelijke zaden niet gebruiken en toch aan een redelijke opbrengst komen. Het kan best zijn dat ze op dit moment meezeilen op de wind van bijna uitgestorven veldmuizen e.d. We moeten wel lucide blijven.

Uit een bericht in Kwènsel (Kuensel) moeten we begrijpen dat "solar fencing" een soort schrikdraad is dat gevoed wordt door electriciteit die is opgewekt met zonne-energiepanelen. Daarmee houden boeren wilde zwijnen van hun land, en een onder hen kon met opluchting melden dat hij met een gerust hart zijn zwangere vrouw alleen thuis kon laten omdat de zwijnen niet meer hun huis konden binnendringen om haar aan te vallen. De beesten lijken agressiever te zijn dan de soort die hier op de Hoge Veluwe rondloopt.

beesten en het buitenleven

Terug naar pagina 20

Terug naar de voorpagina

naar het White Jade River-blog

Words in picture-blogNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.