White Jade River      
juni 2019      


■ Marie Marechal-Le Pen is de kleindochter van de oprichter van het rechts-radikale Front National (nu Rassemblement National) in Frankrijk. Marie ("la petite Marie" zoals haar bewonderaars haar noemden) heeft na vrij korte tijd de politiek verlaten en is nu hoofd van een school die zich voorstelt "kaders" op te leiden in het rechts-nationalistische gedachtengoed.
Steve Bannon vond dat ook prima. Hij bezocht Frankrijk, kwam er bij RN-voorvrouw Marine Le Pen niet in, zetelt in principe ergens in een kasteeltje, en liet al snel het oog vallen op een 800 jaar oud klooster in de italiaanse plaats Trisulti. Bannon begon daar al snel met de vestiging van een opleidingscentrum voor “modern gladiators”, officieel de "Academy for the Judeo-Christian West". Begin juni werd de reactie van de italiaanse overheid bekend gemaakt. Ze vonden dit niet goed. Politiek had er niets mee te maken, zo stelde een regeringswoordvoerder, alleen diende de heer Bannon de wet en het cultureel erfgoed te respecteren. Sluiten, die instelling!
Als een terzijde moet worden opgemerkt dat vriend Steve nauwgezet gevolgd wordt door de President van de Verenigde Staten. In een toespraak ter gelegenheid van een WW-II herdenking in Portsmouth op 5 juni sprak laatstgenoemde met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog en de landing van de geallieerden in termen als "een verdedigen van onze religie". Er was tijdens WW-II van alles aan de hand, maar "onze religie", Steve Bannon's "Judeo-Christian West" was toen geen thema, ook al stelden de nazis zich voor een nieuw christendom te stichten. De amerikaanse President's opmerking kan alleen maar geplaatst worden tegen de achtergrond van Bannon's academisch initiatief.
Steve Bannon

Terug naar pagina 20

Terug naar de voorpagina

naar het White Jade River-blog

Words in picture-blogNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.