White Jade River      
juni 2020      


Artnet had het over de plundering van een moskee uit de oudheid. De heren laten het zelfs op Facebook zien, opdat de koper van deze gestolen waar kan zien dat een en ander echt is, geen namaak.

Om serieus te blijven, India had vanaf 3 mei 64 Air India-vluchten geregeld om rond de 15.000 migrant-arbeiders uit andere delen van de wereld terug te halen. Een aantal van de landen waar ze werkzaam waren wilden deze mensen, nu ze bij een vastlopen van "de economie" ontslagen waren en ongetwijfeld rond gingen lopen in Doha en andere steden, niet meer hebben. Ze werden er uit gebonjourd. Waar werkgevers paspoorten in beslag hadden genomen opdat de arbeider niet zelf de kuierlatten zou nemen, zijn ze, daar moeten we van uitgaan, weer haastig terugbezorgd: ga maar.

Daarvoor al zagen we dat er een nationale migratie op gang was gekomen van arbeiders die buiten hun eigen deelstaat aan het werk waren en ook hier ontslagen waren bij gebrek aan opdrachten aan de respectieve fabrieken. Enkele Bihari die met de fiets aan de hand door het land liepen lieten journalisten weten dat ze nooit meer hun deelstaat zouden verlaten, "al ga ik dood van de honger".

Sri Lanka Airlines bracht op 8 mei ook 157 bangladeshi vanuit Australië terug naar Dhaka, waarmee maar gezegd wil zijn dat ziek worden of ziek zijn in den vreemde voor niemand een aanlokkelijk vooruitzicht is.

Op een ander level. De Taiwanees-mahāyanistische organisatie BLIA (Buddha's Light International Association) doneerde de stad Boston 10.000 mondkapjes.
■ Nog steeds covid-19

Terug naar pagina 20

Terug naar de voorpagina

naar het White Jade River-blog

Words in picture-blogNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.