White Jade River      
juli 2019      


Dat wil niet zeggen dat de twee personen die in het VRT-programma De Afspraak van 13 juni aan het woord waren voldoende inzicht aan de dag legden om goed te kunnen oordelen, maar het begin is gemaakt. Komende maand oktober zal hier wat aandacht gegeven worden aan wat een sati-patthána-centrum in India te melden heeft over meditatie en de onrealistische verwachting dat je er mentale aandoeningen mee genezen kan.
Voorlopig lijkt de psy-wereld er heel, heel langzaam achter te komen dat je niet met je boodschappenmandje naar de religieuze of levensbeschouwelijke supermarkt kan gaan om daar, uiteraard zonder langs de kassa te gaan, uit te kiezen wat je hebben wil.
De praktijken van serieuze levensbeschouwelijke systemen zijn deel van een geheel zoals de clusters paddestoelen in het bos ondergronds met nauwelijks waarneembare draden met elkaar verbonden zijn; het is een geheel dat ergens voor dient. Dat kun je griezelig, lastig, idioot, of zelfs levensbedreigend vinden, maar 't werkt niet anders dan zo.
gedroom over "mindfulness" over?

Terug naar pagina

Terug naar de voorpagina

naar het White Jade River-blog

Words in picture-blogNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.