White Jade River      
november 2018      


Jaren geleden heeft Sri Lanka een eind gemaakt aan een groeiende praktijk waarbij kleine jongetjes zich op de stranden prostitueerden. Hun klanten waren buitenlandse toeristen, en de zaken leken veelbelovend, vanuit het perspectief van pedofielen.
Geschrokken heeft het land de teugels aangehaald voor wat betreft gepast gedrag en gepaste kleding. Zo stond er tot voor kort aan het strand van Hábara-dúwa een bord met de mededeling "in overeenstemming met de srilankaanse cultuur verzoeken we u gepaste kleding te dragen." De tekst had het verder over bikinis als zijnde "improper", niet netjes.
Een "rogue bikini ban" (vertaling van rogue) noemde de engelstalige sectie van France24 de maatregel nadat iemand of iemanden met rode verf een kruis had gezet over de afbeelding van een paar bikinidragende vrouwen.
Omdat Sri Lanka nog steeds zeer afhankelijk is van gelden die toeristen en westerse bedrijven en hulporganisaties binnenbrengen, en omdat die laatste categorieën een onverdraagzaam "ik doe wat ik wil, waar ik wil" huldigen en dat vaak genoeg nog eens extra benadrukken, teneinde het volk op te voeden, werd er rond 19 oktober een gerechtelijke uitspraak van kracht die het "illegale/ 'erge' " (rogue) bikini-verbod herriep.
Sri Lanka. bikini-ban

Terug naar pagina 20

Terug naar de voorpagina

naar het White Jade River-blog

Words in picture-blogNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.