White Jade River      
juni 2019      


Het stemmen voor artikel 306, zo werd gemeld, legaliseert de productie en het gebruik niet, maar personen die het gebruiken mogen niet meer gearresteerd of veroordeeld worden. De politie van Denver, zo stelde men, geeft gebruikers en "homegrowers" van paddos "een lage prioriteit".
De federale overheid beschouwt Psilocybin nog als een "schedule 1 drug", en vervolgt nog zoals voorheen. Het bericht werd gebracht door een hele kleine tv-zender van progressieven die vinden dat alles moet kunnen. Zij waren blij.

De lezer weet inmiddels hoe het boeddhisme denkt over geestbenevelende middelen. Het zal wel zo zijn dat er zijn die het gebruik van dergelijke middelen een gemakkelijke oplossing vinden voor dure en moeilijk oplosbare medische vraagstukken, maar dat neemt niet weg dat door dergelijke middelen te gebruiken het brein hoe dan ook langzaamaan vergiftigd raakt. En ook dan zou men kunnen zeggen dat minieme hoeveelheden nemen geen kwaad kan en dat het zelfs een Mithradatisch effect heeft — een met hele kleine doses gif ervoor zorgen dat je niet vergiftigd kan worden, maar dan kijken we even voorbij moderne ziekten als Alzheimer of een negatief be´nvloed raken door kleine doses hormonen in genees- en schoonheidsmiddelen, en zelfs voedsel, om te constateren dat daar wel eens de oorzaak van "nieuwe" en voorlopig onoplosbare aandoeningen zou kunnen liggen.
paddos

Terug naar pagina 20

Terug naar de voorpagina

naar het White Jade River-blog

Words in picture-blogNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.