White Jade River      
juli 2018      


Ze reageerde door te zeggen dat hierdoor haar fundamentele mensenrechten zouden worden geschaad, "inclusief mijn recht op vrije meningsuiting, gedachten, geweten, en religie".
Zoals hier vaker is vermeld zijn gedachten vrij: geen natie of persoon kan het vrije denken belemmeren. Hetzelfde geldt voor geweten en religie. Daarmee heeft Ms Swaminathan natuurlijk toch gelijk: dat journalisten zo dom zijn om in Iran en andere streken met een floddertje over het hoofd te lopen is op zich al bizar, maar een hijab verplichten omdat je anders niet mee mag doen aan een schaaktoernooi is nog gekker.
Dat gezegd zijnd zien we bijna dagelijks voorbeelden van het hijab- en boerkadebat, en zien we nooit protesten tegen het dragen van de jelabba, de "sckull cap", de zandschuivers, laat staan over de tulband van de sikh of de pruik van de strikt orthodoxe joodse vrouw. Volgende eeuw zullen historici wijzen op een vorm van collectieve obsessie.Nieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.