White Jade River      
maart 2019      


Het is hier niet de plaats om in te gaan op de spanningen tussen Pakistan en India, een foto van nabestaanden die in hun verdriet steun zoeken bij elkaar moet voldoende zijn. Kort daarna vond een tweede aanslag plaats, met nog een aantal dodelijke slachtoffers.
Op het terrein van de Mahābodhi-tempel herdachten de monniken de omgekomenen.(1)
Op 27 februari waren de zaken geŰscaleerd. We zagen beelden van de restanten van twee indiase gevechtsvliegtuigen die boven Pakistan waren neergehaald. Een pakistaans toestel werd boven India uit de lucht geschoten, maar kwam neer op pakistaans gebied.

Naast een zekere aanwezigheid van het sikhisme in Jammu & Kashmir zijn er nog steeds, of opnieuw, een aantal boeddhistische instellingen in de Himalaya-tradities. In 2016 pleitte de Daily Excelsior voor een tot toeristische attracties uitbouwen van de ru´nes van het boeddhisme in Jammu.

(1) Op de achtergrond van de video zien we een westerse (nieuwe) monnik, op 0:18 min., die door niemand is opgeleid (en mogelijk binnenkort op het publiek in zijn vaderland wordt losgelaten). Hij blaast het vlammetje op het wierookstokje uit. Dat mag niet hoor! de monniken die voor hem staan geven het goede voorbeeld: wapperen.
Jammu & Kashmir

Terug naar pagina 20

Terug naar de voorpagina

naar het White Jade River-blog

Words in picture-blogNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.