White Jade River      
augustus 2018      


Twee keer in het recente verleden hebben kwaaie apen die zalfjes voor damesgezichten bedachten hun waar aangeprezen met "nu ook met H2O". Ze vielen na kortere of langere tijd door de mand. H2O is eenvoudigweg water, en er is geen min of meer liquide stof waar geen water in zit. We zouden dood gaan zonder H2O.
Nu proberen ze het weer. Alleen nu is het kwakje niet alleen voorzien van, uiteraard, H2O, maar ook van "micellar", schuurolie. En, zo roepen ze blij, er zit "air" in, zuurstof dus, O2, vandaar dat de kwaaie apen het micellair noemen — en inmiddels het "nu ook met H2O" maar achterwege laten; dat ligt niet meer zo lekker.
Er is geen stof waarin geen O2 zit. We zouden dood gaan zonder O2 — en zonder water, en vastigheid, en warmte/koelte: de vier stoffen waaruit alles, zo zegt de vroege canon van het boeddhisme, is opgebouwd.
Zijn H2O, O2 en schuurolie goed voor de huid van de meisjes-vrouwtjes? Uiteraard. Wassen moet, luchten moet, 't ouwe vel moet er misschien wel af. Moeten de meisjes-vrouwtjes daar dan tussen de 5 en 20 voor uitgeven? Zelf weten.
kwakzalverij

Terug naar pagina 20

Terug naar de voorpagina

naar het White Jade River-blog

Words in picture-blogNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.