White Jade River      
juni 2018      


Een deel van de boeddhisten vierde die dag al op de vollemaandag aan het eind van april, een ander deel wachtte tot 25/26 mei, en in Vietnam brachten overheidsfunctionarissen op 17 mei een bezoek aan de monniksleiding te lande.

Isabell Petrinic van de australische Daily Telegraph kreeg op 10 mei een kolom. Ze vertelde over de jaarlijkse viering van Boeddhadag in haar deel van AustraliŽ, op 22 mei. De viering zou deze keer ook in het teken staan van het stichten van Tzu Tsjie (schrijf: Chi), 52 jaar geleden. De organisatie heeft hoofdzetel in Taiwan, en onderandere een of meer vestigingen in AustraliŽ.

(bij de foto) Korea. Buddha-bathing-ceremonie aan beide kanten van de grens

Sjienjo-Ťn, een redelijk nieuwe tak aan de japanse sjien-gon-traditie heeft zoals ook andere jaren de gelegenheid aangegrepen om hun ceremonie, het "laten wegdrijven van lantaarns" te laten plaatsvinden. Op Hawai'i zijn ze er in geslaagd om deelnemers uit alle lagen van de bevolking aan te trekken die met het op zee laten wegdrijven van een lantaarn ook in ieder geval een poging deden om de al te sterke banden met recent overledenen wat te milderen zodat het dragelijk wordt. …n de organisatie heeft nagedacht over het beschermen van de natuur: de te water gelaten lantaarns worden na de ceremonie uit het water gevist, schoongemaakt, en bewaard voor volgend jaar.

vieringen in mei

Terug naar de voorpagina

naar het White Jade River-blog

Words in picture-blogNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.