White Jade River      
mei 2019      


The Atlantic had een foto en een kort bijschrift van een tweeling-tempel op een top in het Woeling-gebergte. Er naar toe klimmen lijkt al heel wat, maar van het denken aan het naar boven slepen van bouwmaterialen wordt je bij voorbaat al heel moe. En dan is het leven op zo'n top wellicht wel specatuclair, maar je krijgt er de was niet droog, zoals ook geklaagd wordt op de flanken van Ŕmei-shan, en door ondergetekende, op de noordflank van Cameron Highlands in MaleisiŽ.
Om een ochtend- en middagrecitatie te parafraseren: het dag-dagelijkse en het bovenwereldse zijn niet van elkaar gescheiden, en dragen elkaars waarde.

■ En ja hoor, ook de tempelmuren in de Zhe-djŗng-provincie zijn wit geschilderd. "Wij (het regionale bestuur) zijn modern; we gaan met onze tijd mee."
Dat zien we, als we goed kijken, op een van de fotos die CGTN op 27 april toonde.
Het is de bedoeling dat op een nieuw uitgezette toeristenroute ook de dJingshŠn-tempel wordt aangedaan waarvan we zouden kunnen vermoeden dat hier geen monialen meer wonen want het wordt een thee-museum genoemd.Nieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.