White Jade River      
september 2018      


In de Foedjčn-provincie van China is iets heel bijzonders gebeurd. Een man was in een onbemande tempel namaak papiergeld aan het verbranden als symbolische offerande aan zijn ouders en voorouders — die daarmee natuurlijk in hun hemelse verblijf goed uit de voeten kunnen.
verder

In Tokyo werd op 6 of 7 augustus een tentoonstelling geopend met calligrafie van door chinese en japanse meesters gepenseelde boeddhistische teksten. De China Daily liet weten dat de opening werd verricht door abt Dzjčng-sjin uit de Tjčn-tóng-tempel in Ning-bó (schrijf: Chengxin, Tiantong).
Afgezien van de betekenis van de tentoonstelling op zich werd hier waarschijnlijk duidelijk wie op kortere of langere termijn in het hoofdbestuur van de koepel van chinees-boeddhistische organisaties zal plaatsnemen, als vervanging van de ondergenoemde onder vuur liggende voorzitter.

"Metoo heeft nu ook een van de grootste tempels in China bereikt", kopte een van de dagbladen die bericht deden over een aantijging van sexueel misbruik. Het gaat dan over de monnik Xuecheng het hoofd van de Longquan-tempel in Beijing die tevens hoofd is van de Chinese Buddhist Association.
verderNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.