White Jade River      
mei 2018      


Want, zegt hij, met de soetras, en met name de Avatŕmsaka soetra in gedachten, hebben we in het verleden toch "de zaden van het goede" gezaaid (zie "wortels van het goede"), en die komen tot rijping, hoe dan ook, morgen of in een toekomst die we nog niet kunnen overzien.
verder

In een begin april uitgebracht "white paper" bevestigt de chinese overheid dat religieuze vrijheid intact blijft, en dat er gewerkt blijft worden aan religieuze en sociale harmonie.
verder

"The most infamous Buddhist temple" (de meest onvooraanstaande, of slechtst befaamde, boeddhistische tempel) noemt Charles Liu de Shaolin-tempel in een lang artikel in The Beijinger.

Op de China-pagina is een kleinigheid aangevuld over de perceptie van beelden in de Yünnan-provincie.

Zelfs het "China International Electronic Commerce Center" te Poetjčn in de Foedzjčn-provincie is gevestigd in een gebouw dat op het eerste gezicht op een tempel lijkt. Dat viel op bij het zoeken naar een vestiging die groot genoeg zou zijn om het "vijfde mondiale forum over boeddhisme" te herbergen. De hier getoonde foto toont een deel van het Poetwň-tempelcomplex op Sjaamen (schrijf Putian, Fujian, Putuo en Xiamen).
Dit forum gaat van 28 tot 30 oktober gehouden worden, en gezien er geen nadere vermelding van waar en hoe bij staat moeten we er van uitgaan dat het voor zo'n 800 mensen een "genodigden-evenement" gaat worden, met deelnemers uit China zelf, uit Taiwan, Hong Kong, en Macao die het gaan hebben over "het boeddhisme en de maritieme zijderoute".Nieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.