White Jade River      
juli 2018      


Het noordkoreaanse persbureau zond op 1 juni bericht dat de zuidkoreaanse Tsjoendám sunim van Zuid-Korea toestemming had gekregen om naar het noorden te reizen.
verder

KBS World Radio herinnerde op 6 juni aan "Memorial Day", de dag waarop in Korea officieel de doden worden herdacht. Het artikel heeft een paar mooie gedichten waaruit blijkt hoe nauw in het verleden de banden met China waren, zeker waar het de cultuur van de noordkoreaanse Oksjón-regio aangaat (schrijf: Okchon).
verder

In de rubriek "entertainment" liet de Hankyoreh een foto zien van de gerestaureerde pagoda bij de Mireuk-sa, een tempel die tijdens het Bčkdje-koninkrijk werd gebouwd (18 vC-660 nC).
Een eerdere restauratie in 1915 was niet zo mooi gelukt, nu zijn de stenen weer gestapeld zoals het hoort, en zonder mortel er tussen, dat is een belangrijk kenmerk van koreaanse pagodas.
De rest van het terrein ligt er nog braak bij. Enige jaren geleden werden plannen ontwikkeld om op de restanten nieuwe gebouwen neer te zetten, als kopieën van de oude, maar de plannen daarvoor zijn nog niet uitgewerkt.Nieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.