White Jade River      
september 2018      


Thaise studenten hebben in een optocht ter gelegenheid van het begin van de regentijdetraite de boel een beetje opgeschud. Ze schreden niet deftig voorbij in traditionele kleding en met ingehouden armgebaren op traditionele muziek, maar hadden een bandje ingehuurd op de muziek waarvan energiek gedanst werd, in gewoon scholierentenu. De reacties op de sociale media waren in meerderheid negatief, zo werd meegedeeld.

The Nation had het op 22 augustus over "een trieste zaak in het zuiden" (van Thailand). Een drietal Myanmarezen die op een toeristenvisum het land waren binnengekomen waren als basisschoolonderwijzers binnen een tempelschool in de stad Pattani aan de slag gegaan. Ze werden gearresteerd en uitgezet. Een van de mededelingen was dat het werk dat ze deden voorbehouden is aan Thai. Althans, zo meldde de verslaggever het.
Thailand heeft inderdaad een beleid op immigrant-arbeiders en immigrant-werkgevers. Zo dient een tempelgemeenschap die zich van elders in het land vestigt een x-percentage Thai in dienst te nemen, dit ter bescherming van de werkgelegenheid. Dat geldt ook voor andere initiatieven zoals opleidingscentra.Nieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.