White Jade River      
juni 2019      

■ Nadat Amerika in 1968 een onbekend bedrag, c.q. een onbekend aantal zakken cement had gedoneerd om het vliegveld bij de hoofdstad van Laos op te knappen of uit te breiden, werden de centjes gebruikt om een triomfboog te bouwen voor gevallen soldaten, en als herinnering aan het zelfstandig worden van het land.
verder

In 2015 werd in Maleisië, georganiseerd door de Maleisische afdeling van de Fo Guang Shan-gemeenschap, een concert gegeven met populaire boeddhistische muziek. De voornamelijk chinees-boeddhistische gemeenschap laat, zoals het bij deze cultuur behoort, bij voorkeur geen mogelijkheid voorbijgaan om heerlijk te zingen en mee te wiegen op prettige klanken. Zeker wanneer men behoort tot de Reine Land-traditie die de laatste 30-40 jaar nadruk legt op het bereiken van een rein land op aarde, ziet de gemeenschap hierin eerder een stimulans dan een hindernis.
Nu, in maart 2019, ging zo'n festiviteit opnieuw door, zo liet het Malaysia Buddhist Festival weten. We werden er helaas niet eerder dan in mei van op de hoogte gebracht.

■ (bij de foto) Nepal Commercanten in buurt van grote stoepa demonstreren; standbeeld voor U Thant.

China Beelden op begraafplaatsen

Zomerretraite in zencentrum Larzac

Theater in New York - chinese migrant-monnik naar Japan

■ Evenals tempelgemeenschappen in Shanghai, Zuid-Korea en Taiwan, keert de op het maleisische eiland Penang gevestigde Kč Lok Sii-tempel (schrijf: Kek Lok See) studenten uit de lage inkomensklasse jaarlijks een bedrag uit dat hun studietijd wat moet vergemakkelijken. Voor 2019/2020 is een totaalbedrag van RM500,000 gereserveerd.
verder; verijdelde aanslagen

India President spreekt jaarlijkse Vesak-groeten uit; bewaking bij tempels; Ódia weversgilde.

Vietnam Internationale Vesak-viering; thuistempel Thich Nhat Hanh

(bij de foto) Bezoekers aan de Senso-dJi in Tokyo dragen soms de traditionele kleding, en zitten soms in spijkerbroek op de fiets.
Japan Film in opdracht van jonge sōtō-vereniging

Korea Klassieke, traditionele muziek

Taiwan Philippijnse Fo Guang Shan-tempel tempel bestaat 30 jaar

■ Ook Scientific American pretendeert deskundigheid op het gebied van boeddhisme. Ze illustreerden een recente compilatie van artikelen daarom met een foto waarop de handhouding te zien is die hindus kunnen aannemen — in die ene hindu-yogatraditie, maar niet noodzakelijkerwijs in andere hindu-yogatradities.

Terug naar de inhoudsopgave

... EN VERDER

Ander nieuws


Publicaties

— De gang door de eeuwen van de term Middenweg
— Chinese werken in de Library of Congress

Opgegraven
Tentoongesteld


— Juntei, de moederfiguur
— Tempelpilaar in Andhra Pradesh
— Veiling en prijsuitreiking
— Gandhárabeeldje in Arizona
— Teksten in standbeelden Japan
— Boeddhas in juni

de theravāda-pagina

White Jade River-blog

Words in picture-blog

— Several Middle Ways (6 pags.)

de canonieke teksten

het archief

email

Facebook

Een kleine selectie boeddhisme op YoutubeNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.
email: whitejaderiver@gmail.com / contactwjr@yahoo.nl

Stichting onder nummer 20138036.