White Jade River      
juni 2020      

Nepal. Dieren in Chitwan-park hebben ruim baan; conferentie afgelast; tempelrituelen op halve kracht

Japan. (bij de afbeelding) Bon Odori of Obon, de betekenis

D-Day en de Nisei-generatie tijdens WO-II

■ Er is waarschijnlijk nergens anders een zo beknopt lemma gevonden over de taal het Magadees (Magadhi), de taal waarin Boeddha gesproken zou hebben. Dus het zou zonder al te veel tijdverlies gelezen kunnen worden.

China. President bezoekt Yungang

■ Columnist voor de SCMP, Yonden Lhatoo, schreef over het op 22 mei begonnen Volkscongres in China. verder

Korea. Twee beelden op de nationale erfgoedlijst; koreaans-boeddhistische muziek

Vietnam. (bij de afbeelding) Fotoserie over de Boi Khe-tempel

Amerika. Black Mountain College heeft Instagram-account.

■ Zoals ook in andere niet overdadig rijke landen hebben tijdens de corona-crisis, zoals Nederland het noemt, de laagste inkomens in Thailand het zwaar te verduren. Welvarende tempelgemeenschappen zijn de afgelopen maand succesvol geweest in het oproepen tot anonieme voedseldonaties, en vanuit het kantoor van de Premier werd eveneens actie ondernomen.
verder

■ Ook het legertje van de Wa-etniciteit in Myanmar draagt zijn steentje bij aan het uitbannen van drugshandel en -gebruik. Ze nodigden de aanvoerder van het nationale leger uit voor een ceremoniële rondrit, op 22 mei, en overhandigden bij die gelegenheid "3.51 miljoen illegale stimulerende pillen en een drugs-koerier". De Wa zijn voor een deel animistisch, voor een deel boeddhistisch, en voor een deel christelijk.

■ De Izu Shabonten-dierentuin in Shizuoka, Japan, heeft een middel ontdekt om zonder woorden "social distancing" in zijn restaurant duidelijk te maken: speelgoed-capibaras die op twee stoeltjes tegelijk zitten.

Taiwan Aan het blogje over familiehuizen in Taiwan is een foto toegevoegd over een bewaard voorbeeld in de stad Taichung.

Terug naar de inhoudsopgave
Nieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.
email: whitejaderiver@gmail.com / contactwjr@yahoo.nl

Stichting onder nummer 20138036.