White Jade River      
juni 2019      


■ De handelaren te Boudha (of Bouddha) waren woest, zo meldde My Republica op 9 mei.
"Woest" en "Bouddha" gaan niet echt samen, maar dat krijg je wanneer een buurt in Kathmandu een betekenisvolle naam krijgt. De handelaren en andere bewoners plonzen al tijden door de modder en zijn het nu een beetj beu. Honderden handelaren (stalletjes-houders en straatverkopers) moesten al het veld ruimen en op 9 mei hielden de overigen een demonstratie: die weg naar de Boudhnath-stoepa moet opgeknapt worden, zo vinden ze.

■ De Irrawaddy van 13 mei 2019 liet weten dat te Lumbini een standbeeld onthuld zou worden van U Thant.
Hoewel U Thant, tussen 1961 en 1971 secretaris-generaal van de VN, in het Nederland van die tijd de eer te beurt is gevallen van onderwerp in een cabaretliedje te zijn waarin de spot werd gedreven met het nastreven van vrede, waar U Thant zijn VN-periode de nadruk op heeft gelegd, wordt hij binnen de boeddhistische wereld alleen al hierom gewaardeerd. Waar moet een VN anders over gaan!?
Mede-financier van de bouw van het standbeeld, dat inmiddels is onthuld is, is het U Thant House in de hoofdstad van Myanmar geweest.
U Thant bezocht Lumbini in april 1967. Het was zijn initiatief om van Lumbini een internationale pelgrimsplaats te maken.Nieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.